Jdi na obsah Jdi na menu

Eliška Benešová

5. 11. 2020

foto-archiv-e.b._zmens..jpgEliška Benešová (1993)

 

je tanečnice, choreografka a pedagožka z České Republiky. Prošla studiem řady tanečních technik, jak na pražských školách (Taneční konzervatoř hl.m. Prahy, Duncan centre konzervatoř), tak v zahraničí (Escuela profesional de danza de Mazatlán, Mexiko).

 

foto archiv E.B.

 

V letech 2016 - 2019 působila na konzervatoři Duncan centre, kde sdílela se studenty své zkušenosti ze světa tance a výzkumně vzdělávacího programu Fighting Monkey, spolupracovala s komerčními studii jako lektorka tance pro děti a mládež (Studio Evy Blažíčkové, Emotion Dance studio, Dance Perfect studio).

 

Od roku 2017 aktivně studuje a pohybově se rozvíjí v rámci Fighting Monkey vzdělávacího programu, založeného Jozefem Fručkem a Lindou Kapetaneou . (zakladatelé RootLessRoot Company a FM Practice). Společně s Jakubem Zemanem pracují jako nezávislí lektoři a jako instruktoři FM, vedou dílny pro profesionály i nadšence napříč disciplínami v České Republice i v zahraničí (Evropa, Latinská Amerika).

 

V současné době spolupracuje jako lektorka tance s děčínským tanečním studiem FRI.DA a pražskou Budilovou divadelní školou. Vede taneční lekce v Poděbradech pro děti i dospělé. Věnuje se vlastní umělecké tvorbě a v podání performerky a choreografky pracuje na projektu Cube a Someday Soon.

 

 

Workshopy Inspire by Fighting Monkey  2019/2020, Mexiko