Jdi na obsah Jdi na menu

STUDIUM METODOU JACQUES LECOQ

 

CELOROČNÍ STUDIUM OTEVÍRÁME VŽDY V LEDNU

 

Školní rok BDŠ probíhá paralelně s rokem kalendářním (tedy od ledna do prosince), aby mohli budoucí studenti vysokých uměleckých škol využít tuto roční přípravu k přijímacím zkouškám (naši absolventi jsou přijímáni ke studiu dalších vysokých škol u nás i v zahraničí či pokračují ve vlastní umělecké dráze.

Vycházíme z metody Jacques Lecoq. Základem je divadelní řeč, jejímž nositelem je „přítomný“ herec a jeho dokonale zvládnuté tělo. Lecoqovi však nejde pouze o vytrénovaného herce, naopak, vzdělává všestranné divadelníky, kteří jsou zároveň dramatiky, dramaturgy, režiséry i scénografy - a ti nalézají svou vlastní divadelní cestu

Metoda JL je celosvětově uplatňovaná v nejrůznějších uměleckých oborech. Akcentuje hru a dramatickou tvorbu. Nováčkům otevírá cestu

k vlastní tvorbě či na další vysoké umělecké školy u nás i v zahraničí, profesionálům pomáhá uvolňovat stereotyp projevu. Posouvá hranice fyzických možností. Metoda JL vede k všestrannosti, ohebnosti, disciplíně, ale zároveň k obrovské svobodě v dramatické tvorbě. Neškatulkuje! Hledá, v čem je každý tvůrce jedinečný.

 

VYUŽIJTE MOŽNOST STUDOVAT METODU JACQUES LECOQ V ČECHÁCH 

Přijímáme talentované lidi se záměrem studia v zahraničí, nepřijaté studenty uměleckých škol

i ty, kteří své talenty teprve uchopují.

 

Studenti absolvují pololetní i závěrečnou zkoušku a po ukončení dvouletého studia obdrží osvědčení o jeho absolvování. Škola také studentům vystavuje potřebná doporučení.

Každý rok studia provází tvorba představení s veřejnými prezentacemi.

 

OPROTI jiným školám ponecháváme studentům možnost vlastní tvorby i režijního uchopení,

prostor pro tvůrčí psaní včetně realizace scénáře divadelního či filmového,

podporujeme prosazení vlastních nápadů v interakci vůči pedagogům.

 

Workshopy probíhají v našem pražském působišti - Studiu Citadela, nebo mimopražské rezidenci v předem vypsaných termínech.

Registrujte se na produkce.budil@gmail.comOdesláním registrace souhlasíte se způsoby úhrady a uplatněním storno poplatků.

Při souhrnné úhradě mohou studenti využít výrazných slev.