Jdi na obsah Jdi na menu

2019 - POEZIE, CESTA, MÝTY

27. 7. 2019

Letní workshop Budilovy divadelní školy KOŘENY TVORBY byl zakončen veřejným předvedením výsledků týdenní tvorby. Představení vznikala pod vedením lektorů BDŠ ve spolupráci s PŘÍRODOU - celý workshop proběhl v lůně přírody, bez elektřiny, bez mobilů, all natural.

 

ve-slunecnicich_9.jpg

foto archiv BDŠ

 

Účastníci workshopu pro svá vystoupení využili prostor v nejbližším okolí, diváci tedy putovali za zážitky z místa na místo. Už během uvítání diváků ředitelkou BDŠ Vendulkou Burger jsme za ní mohli sledovat rozcvičku aktérů s bambusovými tyčemi vycházející z metody Jacques Lecoq. Hned poté se změnilo místo produkce a viděli jsme POMERANČE - živelné pojetí poezie pod vedením Evy Hrubé. Představení CESTA vzniklo z práce s Veronikou Vaculíkovou, zvukový doprovod vyplynul z tvorby s Ridinou Ahmedovou. Na podnět Tomáše Běhala vzniklo site-specific „4x Mýtus o Vzniku a Zániku“, na jejichž výsledném tvaru se již podíleli všichni lektoři: OKNA / SLUNEČNICE / VRBA / TŮNĚ. (Představení Tůně se hrálo až do noci ve své jedinečnosti „představení pro jednoho diváka“.) Nad celým večerem držela supervizi Vendulka Burger-Budilová.

 

Spokojení diváci zůstali v hojném počtu na následující BUŘTPÁRTY – někteří (i s dětmi) pak na kolech odjeli domů, ti, kteří si přivezli stan, se u ohně veselili dlouho po půlnoci.

 

Náhledy fotografií ze složky 2019 - POEZIE, CESTA, MÝTY