Jdi na obsah Jdi na menu

UBU V NÁS! - závěrečné představení studentů 2022

22. 11. 2022

Téma krále Ubu provází naše letošní studenty po celý rok (školní rok BDŠ nově kopírujefoto-tomas-tengler-1.jpg ten kalendářní, aby se po jeho skončení mohli studenti připravovat na přijímací zkoušky uměleckých vysokých škol soustředěněji, než na začátku druhého pololetí v časovém uspořádání běžného školního roku).

 

Zkoumání mocichtivosti v našich nitrech a jejích projevů směrem k ostatním ve formě sólových výstupů předvedli poprvé veřejně už koncem června na multižánrovém festivalu Múzy na Valech, po skončení Letního týdenního workshopu už byl na světě celistvý dramatický tvar s premiérou 16. července v mimopražské rezidenci školy ve Svídnici u Dymokur. V Praze zahráli studenti svého Ubu jako letní pouliční představení v programu radotínského Fajnového dvora koncem prázdnin. Jak uchopili nevyčerpatelné téma nestoudné grotesky o prasáckosti života vezdejšího v inspirativním prostoru Studia Citadela?

 

 

foto-tomas-tengler-2.jpgJako bonus bude promítnut také krátký hraný film na stejné téma, vzniklý během jednoho odpoledne v rámci práce před kamerou na intenzivním letním workshopu

 

Přijďte se pobavit skrytými neřestmi našich povah, které tak neradi přiznáváme. Celoroční práce letošních studentů pod vedením špičkových lektorů BDŠ.

 

 

KDY:  11. 12. 2022

KDE:  Studio Citadela, Klimentská 16

ČAS:  17:00

CENA:  120 Kč / studenti, senioři 60 Kč

 

foto-tomas-tengler-3.jpg 

foto Tomáš Tengler