Jdi na obsah Jdi na menu

OCEÁN PŘÍBĚHŮ aneb To jsme byli my

6. 9. 2020

 

Závěrečná prezentace představuje tradičně výsledek celoročního118896769_689694508291041_7925386323202572487_n---kopie.jpg hledání pokročilých studentů BDŠ. Pro letošní představení uchopili studenti Budilovy divadelní školy sedm z mnoha osudů důležitých pro utváření všeobecného povědomí našeho národa.

 

 

 

 

 

 

foto Jana Zelinková

 

1_pasovani-vyrez---zmens._jpeg---kopie.jpgPod vedením lektorů Vendulky Burger-Budilové, Veroniky Vaculíkové, Ridiny Ahmedové a Tomáše Běhala a za dramaturgické spolupráce Venduly Kubín vzniklo silné představení se silnými osudy, které ale zdaleka nepostrádá humor (chvílemi též silný).

 

 

 

 

foto Adéla Štětinová

 

 

Součástí příprav bylo také studentské cvičení „práce před kamerou“. Před objektivem Jaroslava Kolčavy (předsedy Českého klubu kinoamatérů) studenti kromě svých primárních rolí tvořili atmosféru vedlejšími rolemi ve scénách svých kolegů, když aktuálně neúčinkovali, připravovali následující scénu, celou realizaci stihli během pěti hodin. Vznikl tak svébytný krátký film To jsme byli my uvedený spolu s premiérou představení 4. července v Činěvsi.

(Film obdržel čestné uznání na mezinárodní soutěži Rychnovská osmička 2020.)

 

 

 

Premiéra se uskutečnila 4. července v Činěvsi, první repríza proběhla na nymburském Starém děkanství 5. záříOdtud jsme získali následující ohlas: Mohu potvrdit, že výsledky studentů jsou opravdu pozoruhodné a zážitky z jejich vystoupení se zapisují hluboko do duše a do srdce!

EDIT: Představení plánované v rámci Bošínské cesty na 31. října bylo z důvodu vyhlášení 2. vlny nouzového stavu prozatím odloženo.