Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

BDŠ na PechaKucha Night

img_1994.jpg25. listopadu 2017 byla Budilova divadelní škola prezentována na historicky první nymburské PechaKucha Night. Prezentace se ujala zakladatelka a ředitelka školy Vendulka Burger a setkala se s velkým úspěchem.

„Projekt PechaKucha [pečakuča:] vymysleli a uvedli v život v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham, zakladatelé architektonického studia Klein Dytham Architecture.

Jejich záměrem bylo vytvořit prostor pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků, divadelníků, filmařů a muzikantů na jednom místě v jednom čase v tomto oborovém mixu. Prostor pro mluvení o tom, co je nového, co kdo chystá či již realizoval, o čem přemýšlí, o čem sní...

Protože měli zkušenost jen s architektonickými přednáškami, které velmi často trvají hodiny, hledali, jak zbytečné rozvleklosti zabránit. A řešení dostalo jméno PechaKucha – japonský výraz pro zvuk konverzace: každý mluvčí si připraví pro svůj výstup 20 obrázků a každý z nich může komentovat na ploše 20 vteřin; 6 minut a 40 vteřin ho tak dělí od nástupu jeho následovníka.“ (via pechakucha.cz)

 

Rozhovor s jedním z organizátorů nymburské PechKucha Night Jakubem Macurou si můžete poslechnout na rozhlasových Divadelních vlnách.

Náhledy fotografií ze složky 2017 - PechaKucha Nymburk