Jdi na obsah Jdi na menu

Lodě na Labi 2017

pirat_na_labi--5-.jpgSpolek Budil a Budilova divadelní škola ve spolupráci se sdružením FysioART vyplavili na akci Lodě na Labi mnoho radostných chvil pro děti i dospělé, procházející i přítomné.

Po dobu dvou svátečních odpolední se na náplavce objevovaly nejrozličnější bytosti, například některým již známí bouffoni anebo námořní klauni, ale také mořeplavci se svou královnou Labe, či cestující čekající na loď Titanic. Nápadité performance na břehu Labe zpravidla doprovázely vyplutí a připlutí lodě Blanice. Umělci se představili jako artisté, akrobaté, žongléři, herci i tanečníci, kouzelníci a moderátoři. Zároveň Spolek Budil naplňoval program pod hradbami, kde se odehrávaly jak pohádky - samozřejmě o pirátech - nebo Obrazy roku 1880 ze života nedaleké vesnice Svídnice, tak například i veselá tančírna - rošťárna pro děti.

Součástí bohatého programu byly stavba lodi z PET lahví, která opravdu na Labe vyplula, i průběžné stavění velkého korábu ze stovek papírových krabic. Děti i dospělí mohli krabice pomalovat a dispozice plavidla stále měnit. 

Spolek Budil se během dvou dnů představil v celé své šíři a svými nápady přitahoval publikum i opakovaně.